Automatisering påvirker flere og flere arbejdspladser og brancher i dagens Danmark. Og automatisering er ikke længere begrænset til produktionssektoren, men har også gjort et stort indtryk i brancher som sundhedsvæsenet, finans, detailhandel og IT.
Et eksempel på et af de højteknologiske værktøjer er Microsofts Power Automate. Og hvad er Power Automate? Det er kort fortalt en cloud-baseret service, der hjælper med at automatisere og strømline forretningsprocesser, og er blevet kendt som en gamechanger for mange danske virksomheder.
Brugbar i mange brancher
Næsten alle brancher kan drage nytte af Power Automate. Her kigger vi nærmere på en række af de områder, hvor det giver mening.
I sundhedsvæsenet, hvor mange efterspørger mere tid og flere varme hænder, kan Power Automate bruges til at automatisere patientregistrering, sørge for påmindelser om aftaler, eller synkronisere patientdata mellem forskellige systemer.
Er man i finansbranchen, kan værktøjet hjælpe med at automatisere processer som transaktionsgodkendelser, regnskabsrapportering og budgivning. I uddannelsessektoren kan Power Automate bruges til at automatisere administrative opgaver som studerende eller lærerregistreringer, processer for kursustilmelding, sende påmindelser om opgaver og meget mere.
Et sted, hvor Power Automate også er særdeles brugbar, er i detailhandlen, hvor der kan være stort behov for automatisering af lagerbeholdning, ordrer og leverancer samt kundeservicerutiner.
Værdifuld ressource
I teknologi- og IT-sektoren kan man få hjælp til at automatisere en række IT-processer såsom oprettelse af supporttickets, udrulning af softwareopdateringer, overvågning af systemstatus og meget mere. Og i produktionsindustrien, hvor man efterhånden har haft automatisering inde på livet i mange år, omfatter det processer som lagerhåndtering, kvalitetskontrolprocesser og forsyningskædeovervågning.
Helt generelt kan Power Automate altså være en værdifuld ressource for enhver branche, der kræver automatisering af tidskrævende, repetitive opgaver, hvilket reducerer fejl og øger produktiviteten.