Industrialiseringen

Intelligent belysning i gaderne

I flere hundrede år har gadelamper lyst op efter mørkets frembrud, så mennesker kunne finde rundt. Der har været forskellige typer af gadelamper gennem tiderne, og i mange år var de ikke særligt miljøvenlige. Men efter at man er begyndt at bruge LED-pærer, også til offentlig gadebelysning, bliver der rykket på tingene.

Albertslund har fået intelligent gadelys

I Albertslund har man fået intelligent gadelys, og det er så banebrydende, at folk fra hele verden strømmer til byen for at opleve det. I Albertslund er man glade for opmærksomheden, for det er både godt for miljøet og for kommunens elregning, at man nu bruger LED-pærer til gadebelysning. Det giver årligt en stor økonomisk besparelse. Albertslund vil også gerne give de gode erfaringer videre, så andre byer over hele verden kan udskifte deres gamle elpærer og lysstofrør med LED-pærer, som reducerer strømforbruget. Hver dag bliver der over hele verden arbejdet på at finde løsninger, som er mere ”grønne”, så vi kan reducere vores forbrug og spare på jordens ressourcer. Men når der er nogen, der finder løsninger på tingene, så gælder det bare om at benytte sig af de samme muligheder og metoder – så er der ingen grund til at insistere på selv at opfinde den dybe tallerken. Vi kan sagtens gøre brug af hinandens teknologiske landvindinger og erfaringer på kryds og tværs både i Danmark og resten af verden.

Intelligent belysning udendørs og indendørs

Måske har du hørt om intelligent belysning i hjemmet. Med sådan en løsning anvender du også LED-pærer indendørs og kan spare penge på dit eget el-budget. På den måde kan du selv medvirke til, at verden bliver mere miljøvenlig, samtidigt med at du også får en besparelse. Udendørs og indendørs belysning er vi alle afhængige af, og derfor gælder det om at finde de bedste, billigste og mest miljøvenlige løsninger både til indendørs belysning og til gadelamperne udenfor.

ashe