Industrialiseringen

Smartphonens indtog: Sådan blev de allemandseje

Kalenderen siger lige nu 2021, og for stort set alle verden over fremstår smartphonen som en ren selvfølge. En moderne gadget som man “bare ejer”. Ja, mange vil endda mene, at man slet ikke kan klare sig uden. Men hvordan endte vi overhovedet her? Hvordan formåede disse smarte elektroniske enheder at overtage alle vores hjerter? Lad os se nærmere på det her.

Kampen om kundernes gunst

I dag har langt de fleste danskere mindst én smartphone, og mange vælger fornuftigt nok at beskytte dem med et mobilcover. Hvis du ikke gør det samme, så smut forbi https://mobiltasken.dk/iphone-8/ og gør et godt køb til lige netop din telefon. For smartphones er som bekendt små, og de kan hurtigt ryge ud af lommen og gå i stykker. Det gør sig gældende uanset om du benytter en smartphone der kører med operativsystemet Android eller med iOS.

I løbet af årene har flere forskellige aktører forsøgt at overtage smartphone-markedet, men i dag er det kun for alvor de to førnævnte operativsystemer der gør sig gældende.

Tag computeren med dig på farten

I 1990’erne slog de personlige computere for alvor til i de danske husholdninger. Priserne på dem havde efterhånden fundet et leje, hvor de fleste kunne være med, og internettet begyndte så småt at penetrere det danske marked. I starten foregik det via modems og telefonopkoblinger, og hastigheden var med nutidens øjne ufattelig langsom. Men dengang fremstod det hele alligevel som ren science fiction. Pludselig kunne man “chatte” og interagere med folk fra hele verden i “realtime”, og turen forbi gågadens mange butikker kunne sløjfes, i takt med at bøger, film og spil i stedet kunne handles digitalt.

Da smartphonen i 2007 for alvor gjorde sin entré blev det muligt at tage computeren med sig på farten. Nu kunne man surfe på internettet direkte på telefonskærmen, og de fleste af de funktioner vi var vant til kun at kunne foretage på computeren, kunne nu gøres på farten. Det var en revolutionerende udvikling.

Fremtiden: Bliver smartphones et krav?

Fremtiden for smartphones synes interessant. Hvordan kommer de mon til at se ud fremover? Og bliver de påkrævede? I dag er det således nærmest et krav at have en smartphone for at benytte NemID, og med efterfølgeren MitID synes udviklingen at fortsætte. Interessante spørgsmål som kun fremtiden kan besvare.

ashe