Fremtidens teknologi

Der er fokus på teknologi

Vores samfund er efterhånden meget højteknologisk. Der er førerløse tog og trådløst internet, som er en naturlig del af hverdagen. Vi kommunikerer elektronisk med hinanden og også med myndigheder, banker og andet. Vi bruger krypterede linjer og NemID for at passe på vores oplysninger på nettet, og vi kan tilgå det hele alle steder.

For nogle er det en gave at være på hele tiden, for andre er det en gene. Det gælder om at finde en naturlig balance i det hele, for teknologi er vanedannende på samme måde som så meget andet. Der er flere og flere især unge, der ikke kan slippe de sociale medier, deres telefoner og deres computere. De har haft denne teknologi hele livet, og det er følelsen af at være udenfor, der giver disse tanker.

Der skal arbejdes meget

Med alle de muligheder, der er, er det en selv, der skal sætte grænserne. Det er den sværeste del ved teknologi, fordi den er så tilgængelig. Der findes ikke et nyhedsmedie, der ikke er online, og ikke den person, der ikke kan få adgang døgnet rundt.

For mange er det derfor sundt at opsætte regler for brug af teknologi. Det kan være et forbud mod mobiltelefoner ved middagsbordet, eller det kan være at slukke helt om aftenen og især om natten, så det ikke forstyrrer.

Det gælder om at huske på, at det sjældent er så vigtigt, at det ikke kan vente. Bare fordi vi alle er online, er ikke ensbetydende med, at vi lige nu skal svare eller kigge. Mind dig selv om det, og du vil opleve, at du sagtens kan klare dig uden. Bare lidt hver eneste dag.

ashe