Ikke-kategoriseret

Kommer vi til at arbejde mere hjemmefra i fremtiden?

Hele verden har arbejdet mere hjemmefra under coronakrisen. Der bliver ofte talt om hvordan og hvornår vi vender tilbage til en “normal hverdag”, men bliver hverdagen den samme som før? Kommer danskerne til at gå tilbage til deres sædvanlige arbejdsrutiner før eller senere?

Mere end halvdelen af de arbejdende danskere ønsker at arbejde hjemmefra

YouGov har gennemført en interessant rundspørge på dette område, som er kommet frem til at 57 procent af de adspurgte ønsker at arbejde mere hjemmefra, end de gjorde før at COVID-19 blev til en del af vores hverdag.

Hjemmearbejde har længe været en del af den danske arbejdsgang. Faktisk er danskerne blandt de mest erfarne i forbindelse med at arbejde hjemmefra. Tidligere har undersøgelser vist at 30 procent af danskerne arbejdede hjemmefra mindst en gang i 2018. Når vi sammenligner inden for Europa er det kun Norge, Island og Holland, som overgår danskerne på dette område.

Teknologi på fremtidens arbejdsplads

Der er masser af fordele og muligheder ved at arbejde hjemmefra. Det handler blot om den rette organisation, som er med til at sikre at der er tale om effektivt arbejde. Derfor benytter flere og flere virksomheder et crm system til at reducere antal møder, og at kommunikere mere effektivt ved brug af software.

Et CRM-system er relevant i en virksomhed, som sælger produkter, tjenester eller lignende. Systemet bidrager til at øge antallet af kunder i biksen, og det kan også hjælpe med at gøre klienterne til loyale kunder.

Færre og færre danskere skriver arbejdsnoter ned i hånden, nu hvor det er muligt at sætte det direkte ind i et smart program som CRM. Der er naturligvis også masser af anden software, som kan bidrage til en mere effektiv arbejdsplads.

Det positive ved teknologi er netop at det giver mulighed for at medarbejderne ikke behøver at være i samme rum. Faktisk har den tidligere nævnte rundspørge også vist at omkring 25 procent af danskerne er villige til at være ansat hos en virksomhed, hvor de ikke har mødt kollegaer eller chefer ansigt-til-ansigt. Det fortæller lidt om hvor langt fremme vi er med moderne teknologi, og mange mener at det blot er begyndelsen.

Glimrende rammer for introverte medarbejdere

Måske er mange af de adspurgte, som foretrækker at arbejde hjemmefra, især introverte danskere. Hos Nestlé Danmark har de oplevet af de introverte medarbejdere får mere taletid på de virtuelle møder, og det giver medarbejderne mulighed for bedre at dele deres tanker og ideer.

Der er mange, som ser hjemmearbejde som mindre effektivt, men faktisk har det været det stik modsatte hos Nestlé. Mikala Larsen fra Nestlé Danmark har tidligere udtalt at den ekstra fleksibilitet med hjemmearbejdet bidrager til at medarbejderne får gennemført mere arbejde, når de arbejder inden for hjemmets trygge rammer.

Det er blot et eksempel på de seneste tendenser, som vil påvirke det “nye normale” på de danske arbejdspladser i fremtiden.

ashe