Industrialiseringen

Teknologien gør skønhedsbehandlinger mere avancerede

Mennesket har altid gået op i deres udseende. Som sådan er det ikke overraskende, at der i det 21. århundrede er stor fokus på naturlig skønhed, sund livsstil samt på skønhedsoperationer. På baggrund af store teknologiske fremskridt er det nu muligt, at få ændret og optimeret på ens udseende i en grad, som vi aldrig har set mage til tidligere. Udviklingen er positiv, og den ser ikke ud til at stoppe foreløbig. Med de kosmetiske indgreb som nu er mulige, kan menneskers selvværd styrkes markant. Særligt inden for behandling af hårtab konstaterer man i disse år store fremskridt. Det ser vi nærmere på i denne artikel.

Flere effektive behandlinger mod hårtab er opstået

Mandligt hårtab er ikke klassificeret som en sygdom, men er snarere en medicinsk tilstand, som rammer mange mænd i løbet af deres liv. Ifølge sundhed.dk er hårtab hos mænd almindeligt, og hos visse mænd begynder udtyndingen af håret at vise sig allerede inden 20-års alderen. Tilstanden er primært arveligt betinget, og den skyldes derfor ikke mændenes livsstil. Hårsækkene hos de ramte mænd bliver påvirket af mandligt kønshormon, og det er dette som igangsætter hårtabet. Hos nogle mænd går udviklingen hurtigt, mens det hos andre er en snigende tilstand, hvor man gradvist observerer en vigende hårgrænse, samt højere tindinger.

På grund af teknologiske fremskridt er der i de senere år opstået nye behandlingsmetoder mod hårtab. Hos den veletablerede Nordic hair hårklinik er man fuldt opdateret på behandlingsmetoderne, og det er i særdeleshed den såkaldte PRP-behandling der benyttes. I denne behandling injiceres plasma direkte ind i hårbunden. Den særlige teknologi består i, at vækstfaktorer fra patientens eget blod benyttes, og den sikrer en effektiv bekæmpelse af hårtab og udtynding af håret. For langt de fleste patienter giver behandlingen positive resultater, og en klar fordel ved den er i øvrigt også, at den enkelte behandling kun tager omkring 45 minutter. De fleste travle mennesker vil således kunne finde tid i kalenderen til at få behandlingen udført.

Betydningen af et styrket personligt velvære bør ikke underkendes

I de senere år har teknologiske og medicinske fremskridt gjort det klart for os, at personligt velvære er overraskende vigtigt for ens overordnede sundhedstilstand. En livsstilssygdom som stress kan forårsages af utilfredshed med ens personlige udseende. Derfor bør behandlingsmetoder mod uønsket hårtab klassificeres som et muligt redskab i kampen mod stress.

Flere teknologiske fremskridt lurer i horisonten

Der pågår fortsat forskning inden for behandling mod hårtab, og i de senere år er store fremskridt opnået. I 2014 annoncerede forskere fra Schweiz et nyt middel, som i flere undersøgelser viste sig at være op mod 100% effektivt mod hårtab. Det næste store fremskridt forventes at komme via stamcellebehandling, hvor de foreløbige undersøgelser viser yderst lovende resultater.

Det bliver derfor spændende at se hvad fremtiden bringer inden for området for skønhedsbehandlinger. Indsatsen hviler på et fundament af videnskab og teknologi, og det er disse vi skal sætte vores lid til, hvis vi skal opleve endnu større fremskridt i de kommende årtier.

ashe