Industrialiseringen

Fremtidens transportteknologi er grøn

Hvad kan vi forvente os af fremtidens transportteknologi? Og hvordan kommer en bil til at se ud om 20 år? “Det er svært at spå, især om fremtiden”, skulle Storm P. efter sigende have sagt. Det passer meget godt, og det er svært at spå om fremtidens transportteknologi, samt om hvordan biler og køretøjer generelt vil se ud om 10, 20 og 30 år. Ikke desto mindre kan man komme med et fornuftigt bud på et muligt fremtidsscenarie, og det er præcis hvad vi gør i denne artikel.

Få styr på din bilindretning, og få mere ud af dit køretøj

En af de ting der allerede i dag er fokus på med hensyn til transport, er de enkelte køretøjers indretning. Der er fordele ved at sikre sig en god bilindretning, da man dermed f.eks. kan læsse sin bil med flere varer, og på den måde sænke sit samlede kilometertal. Jo færre kilometer man kører, jo mindre brændstof skal man bruge. Det er godt for ens pengepung, men bestemt også for klimaet. For langt de fleste biler i Danmark kører fortsat på fossile brændstoffer. Overvej derfor kraftigt at få gennemgået din bils indretning, samt at få optimeret selv samme.

Fremtiden er elektrisk

Nu nævnte vi før at langt de fleste biler i Danmark fortsat kører på benzin og diesel. Sådan kommer det dog helt sikkert ikke til at fortsætte. Fremtiden er nemlig i den grad elektrisk. Allerede nu vælter det frem med nye smarte elektriske biler på markedet, og den ene store producent efter den anden annoncerer løbende, at de inden for ganske få år helt vil udfase produktionen af de fossile biler.

Man kan roligt sige, at dette er en fornuftig udvikling. For klimakrisen er reel, og det har der ikke været videnskabelig debat om i årtier. Selv hvis de enkelte producenter ønskede at fortsætte produktionen af benzinbilerne, ville de få svært ved at få dem solgt. For det ene land efter det andet vedtager i disse år lovgivning der betyder, at det inden for få år bliver helt forbudt at sælge benzinbiler. Den teknologiske udvikling går kun en vej: Det hele kommer til at blive grønnere, og alt kommer til at køre på el. Så meget står klart.

De selvkørende biler lurer i horisonten

En anden teknologisk udvikling der lurer i horisonten, er introduktionen af de selvkørende biler. En teknologi der for få årtier siden fremstod som ren science fiction, men som allerede nu faktisk er opnået. For der findes allerede nu ganske udmærkede selvkørende biler. Inden de for alvor kan sendes på markedet, skal der dog reguleres og lovgives på området, således at køretøjerne trygt kan få lov at køre rundt på alverdens motor- og landeveje. Lovgivningen skal dog nok komme. Det er kun et spørgsmål om tid.

Når først de selvkørende biler kommer på markedet, så vil samfundet kunne revolutioneres. For pludselig vil det blive muligt at nytænke vores syn på arbejde. Fragt og levering vil kunne ordnes uden menneskelig indblanding, og vores transporttid vil kunne benyttes mere effektivt til arbejde og fornøjelser. Det er alt sammen den fagre nye verden, og det bliver spændende at se hvordan det hele kommer til at forløbe.

ashe