Fremtidens teknologi

Mobiltelefoner blev hurtige for alle

Nogle husker de første mobiltelefoner. Store batterier, store og klodsede telefoner og kort batterilevetid. Desuden var det mere end almindeligt dyrt at anskaffe sig en og bruge den. Det var forbeholdt de mest velhavende, men som med så megen anden teknologi, så gik der ikke lang tid, før de fleste havde råd til en af slagsen.

De kunne ikke så meget, for det var alene en telefon. Men også her tog det fart, og det startede med SMS – short message service – og små indbyggede programmer. Der kom kamera i telefonerne. De var med lave pixeleringer, og billederne var grynede, men der var kommet farve på skærmen.

Da den første telefon med touchscreen kom frem, var det banebrydende på en helt ny måde. Tidligere havde producenterne arbejdet på at gøre telefonerne så små som muligt, og alle med den nyeste teknologi kunne nærmest miste de små telefoner i bukselommen.

Nu skulle telefonerne og særligt skærmene til at vokse igen. Farverne blev bedre, og det var ikke længere bare en telefon og et ur, du altid havde med dig. Nu kunne du gå på internettet med din telefon, du kunne høre musik og radio, du havde indbygget lommeregner, kalender g notesblok, ja det hele er nu samlet et sted.

ashe