Det tog tid

Drømme om fremtiden

Nye opfindelser er kommet til løbende gennem menneskets historie og er blevet en løbende, men efterhånden glemt, del af teknologien. En gang var det fremskridt at gå fra sten til bronze til jern. En gang var det helt vildt at skifte arden ud med en moderne plov, der også vendte jorden. En gang var det fantastisk at kunne slibe glas og få briller, så den svagtseende kunne se igen.

Men uden alle dem, der gik forrest og prøvede forskellige metoder af, så havde vi ingen teknologi. Meningen er grundlæggende den samme, nemlig at det skal være lettere for os alle sammen i hverdagen, og i vores del af verden føles det nærmest som et overgreb, hvis vi fik at vide, at vores hverdag ikke længere inkluderede opvaskemaskine, vaskemaskine, mobiltelefon og internet.

Men teknologi er mere end vores hverdag, det er også vores fremtid. Teknologi rammer vores hjem som det sidste, for først bruges det mange andre steder. I blandt andet sygehusvæsenet, hvor teknologi sikrer os ikke kun længere liv, men også et markant bedre liv.

Teknologi er også at takke de pionerer, der har sikret os penicillin og kure mod lidelser, der tidligere krævede mange menneskeliv.

ashe