Fremtidens teknologi

Der forskes på livet løst

De medicinske landevindinger, der har været i bare de sidste 100 år, er ikke til at overse. Der er masser af operationer, der tidligere krævede store operationssår, der i dag klares med en kikkertoperation i stedet. Sygdomme og lidelser, der tidligere krævede mange menneskeliv kan klares medicinsk. Gevinsterne er til at tage at føle på, og den sorte død ville ikke skræmme som i middelalderen.

Der er derfor stor fokus på at forske endnu mere og bruge moderne teknologi til at kunne afhjælpe endnu mere end i dag. Der er mange succeser, men også mange fiaskoer. Bare fordi noget er nyt og teknisk, er det ikke sikkert, at det samtidig er funktionelt og virker.

På mange områder indhentes og overhales ældre teknologi, men der er altid det, der skal gå forrest. Der kan være høje forventninger, men det er ikke sikkert, at de bliver indfriet.

Det er ikke ensbetydende med, at det kun er skuffende. Især ikke på den medicinske front, for de fleste foretrækker forskning og teknologi, der gennemtestes, inden det kommer ud til patienterne, for det er alles sikkerhed for, at de eksisterende lægemidler virker, som de skal.

ashe