Det tog tid

Kan det gavne alle?

Der er stor forskel på den teknologi, der er i verden. Mens vi i Danmark har en internetopkobling i næsten hvert hjem, så er der områder i verden, hvor mennesker høster med le, og hvor teknologien er den vandpumpe eller vandhane, som de deler med 20 andre ude i gården.

Nogle former for teknologi er dog kommet verden rundt, mobiltelefonen og internettet er kommet til alle afkroge af verden, også før ting som rent vand, medicin eller mad.

Teknologi til alle

Hvis vi alle skal få gavn af teknologien, også den rene energi som er i solvarme, vindmøller og andet, så er der lang vej endnu, for når der er så mange steder, hvor mennesker lever fra hånden til munden og bestemt ikke har tid til at tænke på miljøet, fordi de ofte har for travlt med at overleve, og det er naturligt at de kæmper for at deres børn og familie skal overleve, så gør de alt, de kan, med miljøet for at mennesket kan overleve.

Med moderne teknologi kan meget af det, som vi i dag gør, undgås. Tænk på at vi kan lære at bruge energien til at overrisle nogle områder og derved få større områder til at gro mad på og samtidig give lokalbefolkningen meget bedre forhold.

Der vil være en mulighed for at udnytte vind-, vand- og solenergi i store dele af verden, og det er noget, som ville kunne gavne miljøet i stor stil, men så længe hovedparten af jordens befolkning er imod, og den sidste lille procent har det hele , så kommer det ikke til at ske, desværre.

Der er nu nogle enkelte spæde tiltag for at bruge vores teknologi til at tage verden med som et stort globalt område, men der er meget langt endnu, og der er alt for mange lande, som ikke er med på, at vi skal sikre, at det er hele verden, som er med på bølgen, for ellers vil vi se større klimaforandringer, og vi vil mange og store flygtningestrømme, som ikke kan bringe os andet end masser af frygtelige skæbner og konflikter. Noget som vi alle burde arbejde på at forhindre, for ingen har lyst til at se mennesker lide, så der burde være fælles fodslag.

ashe